Leer (beter) zingen!

De stem is een bijzonder instrument, in tegenstelling tot alle andere instrumenten is de stem al een leven lang in gebruik. De manier waarop men spreekt en zingt en ook de vorm van de binnenkant van het gezicht waarin het stemgeluid resoneert en versterkt wordt, bepalen samen met de lengte van de stembanden, de mogelijkheden en het karakter van een stem. Elk stemgeluid is daarom uniek!

De zangles bestaat uit 2 delen. In de eerste helft wordt door middel van oefeningen gewerkt aan zangtechniek. Het gaat dan o.a. om; ademhalingstechniek, goede dictie, het uitbreiden van het stembereik, volume, en het ontwikkelen van de klankkleur van de stem. Mocht de leerling geen noten kunnen lezen, wordt ook aan dit aspect aandacht besteed.

In de tweede helft van de les wordt gewerkt aan een muziekstuk, dat kan klassiek, pop, musical en in beperkte mate jazz zijn.

Het repertoire wordt gekozen in overleg: eigen voorkeur voor een bepaalde stijl of een bepaald stuk is van belang. Bij het werken aan een muziekstuk staat het muzikaal zo overtuigend mogelijk overbrengen van de compositie centraal. Ook wordt gewerkt aan interpretatie van de tekst en aan presentatie.

Gedurende een seizoen zijn er tenminste twee presentatiemomenten.

ZANGLES BIJ MUZIEKSCHOOL DIEMEN

  • Leeftijd: vanaf 9 jaar
  • Lestijd: 20 of 30 minuten per week. 1 keer in de 2 weken in overleg.
  • Dag: dinsdag en woensdag
  • Aanschaffen: niets

Lesdag Karin: woensdag

Meld je aan voor zanglessen

Aanmelden voor muzieklessen