Serge Makarchev

Serge Makarchev is een veelzijdige musicus en muziekdocent. Zijn roots liggen in Rusland, waar hij zich bekwaamde in piano, klarinet en saxofoon. Op zijn twintigste haalde hij zijn diploma in klassieke klarinet in Chelyabinsk, in zijn thuisland de Oeral. Aan het beroemde Gnessin-instituut in Moskou studeerde hij vervolgens af in jazz saxofoon en jazz piano. In Nederland haalde hij ook nog twee diploma’s in klassiek saxofoon en jazz saxofoon. Serge volgde onder andere lessen bij de bekende Amerikaanse jazz-saxofonist Greg Marvin aan het Conservatorium van Amsterdam.
Niet alleen beheerst Serge veel verschillende instrumenten, hij is ook thuis in zeer uiteenlopende muziekgenres. Zijn hart ligt zowel bij klassieke muziek, als pop en jazz: al deze stijlen kan hij aanbieden. Leerlingen zullen dan ook beslist muziek van hun gading kunnen vinden bij deze ervaren docent. Alles is mogelijk en Serge stemt zijn lessen altijd op de individuele leerling af. Kinderen en volwassenen enthousiast maken voor muziek doet hij graag, en vooral gevoel voor muziek én het instrument overbrengen is zijn grootste gave. Voor de prille beginner tot de (ver)gevorderde speler is Serge een serieuze, en zeer toegewijde en geduldige docent.
Behalve doceren op de muziekschool in Diemen, geeft Serge Makarchev ook muzieklessen aan de international school of Amsterdam. Daarnaast begeleidt hij diverse koren op piano en orgel in de Zaanstreek en treedt hij als saxofonist/toetsenist in diverse bands regelmatig op.