Slagwerk

De slagwerklessen omvatten in principe alle slagwerkinstrumenten o.a. snare drum, pauken, marimba, drumstel, concert bass drum, bekkens en de effectinstrumenten zoals tamboerijn, triangel, shaker, castagnetten maar ook bongo’s, conga’s etc.

Veel leerlingen willen natuurlijk drummen, maar om een goede drumtechniek te leren zul je toch eerst de basis van het trommelen onder de knie moeten krijgen en dat doe je met trommeloefeningen op de snare drum.
Daarom zit dit ook altijd in de lessen verweven tezamen met het leren lezen van de muzieknoten.
Vooral voor melodische slagwerkinstrumenten zoals marimba, xylofoon en vibrafoon is het ook belangrijk dat je de toonhoogtes leert lezen, net zoals bij een blaasinstrument of piano.
Elk slagwerkinstrument heeft ook zijn eigen speelmanier en stokkenkeuze.

O.a. het vasthouden van de stokken voor de verschillende slagwerkinstrumenten is soms net iets anders om goed op het instrument te kunnen spelen.

Wil je dus slagwerk gaan spelen dan kun je heel veel verschillende instrumenten leren bespelen en dat maakt het nou net interessant.
Je ziet op tv vast wel eens een show waar een orkestje bij zit met een drummer en een slagwerker die heel veel verschillende instrumenten bespeelt en dat is dus het leuke aan slagwerk spelen. Je hoeft niet altijd met hetzelfde instrument te musiceren. Je bent heel veelzijdig. Daarbij komt dat je dan ook in allerlei verschillende groepjes, bands en orkesten mee kunt doen, want slagwerk is altijd nodig.