Reinout Hekel

Reinout Hekel

Lesdag(en) van Reinout: ntb

Reinout Hekel

Reinout Hekel begon zijn muzikale loopbaan op de viool. In zijn puberteit stapte hij echter over naar de contrabas. Zijn bachelor heeft hij aan het conservatorium van Utrecht gevolgd, bij Quirijn van Regteren Altena, met klassiek contrabas als hoofdvak en jazz als bijvak. Tijdens de bachelor is hij ook met veel plezier begonnen met lesgeven. Daarnaast heeft hij een aantal jaar in een akoestische band gespeeld.
Daarna is hij aan het conservatorium van Keulen (Duitsland) gaan studeren bij Veit-Peter Schüßler. Tijdens deze studie heeft hij de mogelijkheid gekregen om de orkestacademie in Bremen, bij de Breemse Philharmonie, te doorlopen. Daarnaast heeft hij orkeststage gedaan bij de Philharmonie in Essen.

Reinout heeft ervaring met contrabasles geven aan alle leeftijden, van 8 tot 80 jaar. Zo heeft hij al meerdere leerlingen naar het conservatorium begeleid. In zijn lessen probeert hij zo veel mogelijk aansluiting te vinden bij de interesses van de leerling: welke muziek vindt hij of zij leuk, wat vindt hij of zij mooi? De contrabas is bij uitstek een instrument waar veel verschillende muziekstijlen op gespeeld kunnen worden. Naast de gebruikelijke, kindvriendelijke contrabasmethodes maakt Reinout gebruik van vrije improvisatie, doceert hij de blues en speelt hij, indien gewenst, popliedjes met de leerling.

 

× Hoe kunnen wij je helpen?