Jouko Kuijk

Jouko Kuijk

Lesdagen Jouko: dinsdag en donderdag

Jouko Kuijk

Jouko begon met lesgeven tijdens zijn studie en de laatste jaren geeft graag en veel vioolles. Een concert is het eindresultaat, maar het hele proces erachter vindt hij eigenlijk veel belangrijker. Hij wil daar graag zijn leerlingen optimaal in kunnen begeleiden.

Zijn leerlingen zijn vaak op het podium te vinden en verschillende leerlingen zitten in orkesten. Sommige leerlingen zijn concertmeester in hun orkest. Ook zijn meerdere leerlingen te vinden op concoursen zoals de Iordens viooldagen, Maassluise Muziekweek, de Muziekprijs, Muziekconcours Amstelveen en het Tobe Solistenconcours. Sommigen hebben hier ook prijzen behaald

Zelf  begon met vioolspelen op 5-jarige leeftijd aan de muziekschool in Haren (Groningen). Op 13-jarige leeftijd doet hij succesvol auditie voor het Haydn Jeugd Strijkorkest. Met dit orkest werd zijn liefde voor het orkest spel gecreëerd. Wanneer hij 15 jaar is, doet hij succesvol auditie voor de jong talenten klas van het ArtEZ Conservatorium van Zwolle. Tijdens deze jaren neemt hij deel aan verschillende cursussen in binnen- en buitenland en maakt hij veel tournees met zijn orkest.

Jouko studeerde aan het Rotterdamse Conservatorium Codarts bij Natalia Morozova. Hij volgde zijn master aan hetzelfde conservatorium, hier volgde hij ook lessen van Benzion Shamir. Vanaf de zomer in 2009 speelde Jouko verschillende keren mee als 1e en 2e violist met het Nationaal Jeugd Orkest. Hiermee trad hij op in o.a. het Concertgebouw en in Tv-uitzendingen. Vanaf de zomer in 2013 speelde hij mee als 1e violist met de Nationale Jeugdorkesten van Oostenrijk, Frankrijk en Spanje als uitwisselingsstudent. Dit resulteerde in concerten in de mooiste concertzalen van Europa, zoals Konzerthaus Berlijn en Konzerthaus Wenen. In de zomer van 2018 was Jouko violist tijdens het Aurora Music Festival in Stockholm.

Wat ik zo leuk vind aan Muziekschool Diemen is dat er voor iedereen wat wils is. Het maakt niet uit van wat voor muziek je houdt, of welk instrument je wil leren bespelen, het team staat klaar om met je mee te denken en samen je dromen te realiseren.

Liska Koekoek / bestuurslid Muziekschool Diemen