Inge Ariesen

Inge Ariesen

Inge Ariesen begon op achtjarige leeftijd met hobospelen. Ze kreeg les van Nynke Jaarsma via het Centrum voor de Kunsten in Sneek. In 2009 begon ze met haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Ernest Rombout. In juni 2016 sloot ze haar master af met het predikaat “Uitmuntend” en Cum Laude. Naast de masteropleiding aan het conservatorium maakte Inge tijdens haar studie deel uit van de orkestacademie van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands KamerOrkest.

Inge speelt als hoboïste in verschillende projecten in binnen- en buitenland en is onder andere als eerste hoboïste verbonden aan het ‘Ars Musica Orkest’. Daarnaast speelt ze tussen 2016 en 2018 als hoboïste in het jongNBE. Naast het spelen in orkesten en ensembles treedt Inge ook op als soliste. Ze soleerde onder andere met het Fries Symfonie orkest, het WachtkamerOrkest en het Ars Musica Orkest. In februari 2015 soleerde ze in de wereldpremière van de ‘Vier Seizoenen Symfonie’ van Bernard van Beurden met het Frysk Fanfare Orkest. In augustus 2015 ontving Inge de Schutterij Jong Talent Prijs, een onderscheiding voor muzikaal talent.
Inge geeft al jaren met veel plezier hoboles. Als bevlogen hobodocent is ze verbonden aan de muziekschool Diemen en de Abcouder Harmonie. In de hobolessen is veel aandacht voor de basis: houding, ademhaling en techniek. Van hieruit wordt gewerkt aan een mooie klank, stabiele intonatie maar vooral aan speelplezier en muzikale expressie. De lessen worden aangepast aan de persoonlijke wensen en mogelijkheden van de leerling.  Zo is er altijd ruimte voor eigen inbreng.
Solo
0%
Kamermuziek
0%
Symphonie
0%
Popmuziek
0%

Wat ik zo leuk vind aan Muziekschool Diemen is dat er voor iedereen wat wils is. Het maakt niet uit van wat voor muziek je houdt, of welk instrument je wil leren bespelen, het team staat klaar om met je mee te denken en samen je dromen te realiseren.

Liska Koekoek / bestuurslid Muziekschool Diemen