Dennis van der Wijk

Dennis van der Wijk

Dennis van der Wijk

Voor de Muziekschool Diemen verzorgt hij in het kader van Meer met Muziek, muzieklessen op basisschool Noorderbreedte. Hij geeft daar muziekles aan alle groepen waarbij zingen voorop staat. Het enthousiasme van de kinderen inspireert hem om de zangkwaliteit van de kinderen op een steeds hoger peil te brengen!

Hij begon zijn studie aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen waar hij orgel studeerde bij Johan Beeftink en Theo Jellema. Met een eindexamenconcert werd deze opleiding cum laude afgesloten.

Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier behaalde hij bij Jacques van Oortmerssen voor orgel zijn titel ‘Master of Music’ en tevens het diploma kerkmuziek en het diploma Docent Muziek. Tijdens zijn studie volgde hij verschillende masterclasses bij bekende internationale musici.

Daarnaast volgde hij lessen zang en (kinder-)koordirectie. Dennis is docent solfège en muziektheorie bij het Nieuw Amsterdams Kinderkoor en muziekdocent aan een Montessorischool in Amsterdam. Hij geeft orgelconcerten door heel Nederland.

Wat ik zo leuk vind aan Muziekschool Diemen is dat er voor iedereen wat wils is. Het maakt niet uit van wat voor muziek je houdt, of welk instrument je wil leren bespelen, het team staat klaar om met je mee te denken en samen je dromen te realiseren.

Liska Koekoek / bestuurslid Muziekschool Diemen