Hurvy Howard

Hurvy  Howard is sinds 1997 als koperblaasdocent aangesteld bij de Muziekschool Diemen. Hij studeerde aan het Hilversums conservatorium in de vakken HaFaBra-directie (hoofdvak) en koordirectie (bijvak). In 1993 studeerde hij af als DM musicus. Hurvy Howard is al jaren betrokken bij het opleiden/dirigeren van het Diemer Orkestje. Hij bespeelt diverse koperen blaasinstrumenten waaronder de Trompet, Trombone, Bas en Tenortuba.  Bij de Diemer Harmonie bespeelt hij de Bastrombone.

hurvy_howard_242_323

Graag stelt hij zichzelf voor: “Ik ben al op jonge leeftijd begonnen met muziek maken. Mijn grondslag ligt in Suriname waar ik mij bekwaamde in mijn muzikale ontwikkeling. Ik ben begonnen met zingen, daarna op de blokfluit en vervolgens als slagwerker bij het Leger des Heils en drumband “Nw Nickerie Suriname.”
Op 17-jarige leeftijd vervolgde ik mijn muzikale loopbaan bij de harmonie “De Trekkers” en bij de “Militaire Kapel Suriname”. Ik heb daar diverse koperblaasinstrumenten bespeeld waar onder trompet, trombone en de tuba.
In Nederland studeerde ik van 1989 t/m 1993 Ha-Fa-Bra-directie (hoofdvak)  bij Gerrit Fokkema en koordirectie (bijvak) bij Peter den Ouden.
Tevens studeerde ik trombone/tenortuba (bijvak) bij H. Bekkers aan het Hilversums Conservatorium.
Ik ben ook thuis in zeer uiteenlopende muziekgenres.
Kinderen en volwassenen enthousiasmeren voor muziek doe ik graag, gevoel voor muziek op het instrument overbrengen en aanleren is mijn grootste passie én gave. Voor beginners tot de gevorderde speler ben ik een serieuze, toegewijde en geduldige docent.
Behalve doceren op de muziekschool Diemen geef ik ook les op  de basisschool. Daarnaast ben ik dirigent van een tweetal koren, muzikale leider en arrangeur van brassband “Itirnety” en formatie “Koprot’tu”.  Voor een iets uitgebreidere biografie over mij kunt u terecht op www.nickerieplaza.nl