Groepscursussen/ensembles

Muziek op schoot voor kinderen van acht maanden tot 2 jaar, en van 2 tot 4 jaar.
Een muziekcursus voor (groot)ouders/verzorgers die graag met hun kind willen zingen en muziek maken! Deze muziekcursus speelt in op de natuurlijke interesse voor muziek bij jonge kinderen en gaat uit van het samenspel tussen ouder en kind: Samen muziek maken, samen ontdekken, samen genieten. De lessen sluiten aan bij de ontwikkelingsfase van het kind. Meer informatie is op de pagina Muziek op Schoot te vinden.
De eerstvolgende reeks start op 12 december op woensdagochtend. Inschrijven kan hier.

Kleuters maken muziek voor kinderen van 4 tot 6 jaar
De Muziekschool Diemen is dit schooljaar weer een nieuwe cursus voor kinderen van 4 – 6 jaar oud begonnen. Kleuters leren spelenderwijs de basisvaardigheden van muziek. Dat gebeurt door samen te zingen, te dansen, ritmes te klappen, bodypercussie en eenvoudige instrumenten te bespelen . Deze lessen worden gegeven op de woensdagmiddag van 15.05 tot 15.35 in Theater de Omval.

Blokfluit groepsles
Op de woensdagmiddag is er voor kinderen van 6 tot 8 jaar oud een blokfluit groepsles. Kinderen leren in groepsverband op een instrument te spelen. Na een jaar weten ze iets van het notenbeeld, kennen de elementaire begrippen van muziek en spelen natuurlijk een aantal liedjes op de blokfluit. Deze cursus is een goede opstap naar het bespelen van andere instrumenten. De prijs voor de lessen wordt naar rato berekend.

Kinderkoor voor kinderen van 8 tot 12 jaar
Deze cursus is op woensdag middag van 14.30 – 15.30 uur. Voor de leerlingen op De Ark zijn daar geen kosten aan verbonden. Voor niet-leerlingen van De Ark wordt het tarief zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
De lessen zijn wekelijks, met uitzondering van de basisschoolvakanties, en vinden plaats op locatie basisschool “De Ark”.

Het Diemer Orkestje
De Muziekschool Diemen heeft een eigen orkest! Lees hier meer over het orkest, of kom een keer langs. De repetities zijn elke maandagavond in Theater de Omval, van 18.45 -19.45 uur.

Gitaarensemble
In het gitaarensemble van muziekschool Diemen kun je samen spelen met andere gitaristen. Het repertoire komt uit de popmuziek, de klassieke muziek, en nog veel meer. Alle gitaristen mogen meespelen in dit ensemble, ook als je geen les hebt bij muziekschool Diemen. Voorwaarde is wel dat je noten kan lezen en op een klassieke gitaar speelt. Beginners en meer gevorderde leerlingen zijn welkom. Er zijn partijen op verschillende niveaus.
Een paar keer per jaar treden we op bij uitvoeringen van de muziekschool en o.a. bij diverse evenementen in Diemen, zoals het Diemer Wereldfestival.
De repetities zijn om de week op maandag van 18:30 tot 19:30 uur. Het ensemble wordt geleid door Mieke Kooij. Als je wil ontdekken of het iets voor je is dan kan je een keer op proef mee komen doen.