Leer (beter) contrabas spelen!

De contrabas is de grootste van de strijkinstrumenten. Ondanks de grootte kan er tegenwoordig al vanaf een jaar of 6 met de contrabas begonnen worden, op een kleine contrabas. Later kan dan naar een groter instrument worden overgestapt.

Met de contrabas kunnen veel verschillende muziekstijlen gespeeld worden. Bij klassiek wordt vooral met de strijkstok gespeeld en bij pop, blues en jazz meer met de rechterhand geplukt (getokkeld). In de les zal je op beide manieren leren spelen.

De contrabas kan zowel staand als zittend bespeeld worden. Beide manieren worden in de les verkend. Soms is het ene fijner, soms het ander. Samen kunnen we kijken wat het beste bij jouw manier van spelen past.

Hoewel er in de les veel aandacht zal zijn voor de techniek van het contrabasspelen, staan muzikaliteit en speelplezier altijd voorop. De lessen worden afgestemd op het niveau en wensen van de leerling. Van absolute beginner tot vergevorderd – iedereen is welkom!

Samen muziekmaken is het allerleukste. Je wordt dan ook in de les gestimuleerd om snel met andere mensen of kinderen samen te spelen in de muziekstijl die jouw voorkeur heeft – in een ensemble, orkest, band, of met z’n tweeën.

CONTRABASLES BIJ MUZIEKSCHOOL DIEMEN

  • Leeftijd: vanaf 7 jaar (jonger in overleg)
  • Lestijd: 20 of 30 minuten, alleen of in duo
  • Dag: ntb
  • Aanschaffen: nader te bepalen
Reinout Hekel

Lesdag: ntb

Meld je aan voor contrabasles

Aanmelden voor muzieklessen
× Hoe kunnen wij je helpen?